Yangın Danışmanlığı, itfaiye raporu alımı, Tasarım kriter raporu, acil durum tahliye planı, risk analiz raporu ve yangın yükü raporu hizmetleri

İtfaiye Raporu Gerektirmeyen İşyerleri

İtfaiye Raporu Gerektirmeyen İşyerleri

Yapıların ya da binaların içinde bulunan işletmelerin iskan ve işletme ruhsatı alabilmeleri için itfaiye raporu şarttır. Yangın raporu ya da yangın ruhsatı olarak da bilinir. Ancak yönetmelikte ismi itfaiye uygunluk belgesi olarak geçmektedir. İşletmelerin itfaiye raporu almaları için işletmenin bulunduğu yapının Binaların Yangından Koruması Hakkında Yönetmelik kapsamınca uygun olması gerekmektedir. Fakat bazı binalar için itfaiye raporu gerekmez. Peki, itfaiye raporu gerektirmeyen iş yerleri nelerdir?

Belediyenin itfaiye yönetmeliğine göre itfaiye raporu gerektirmeyen iş yerleri kapsamında yer alan şartlar açık bir şekilde ifade edilmiştir. Bu tip iş yerleri için ruhsat alınması gereken zamanda itfaiye birimlerinin düzenlediği itfaiye raporu istenmemektedir. Böylelikle iş yeri sahipleri gerekli evrakları düzenlerken itfaiye raporu es geçilecektir. İtfaiye raporu ile ilgili iş yerlerini açma ya da çalışma ruhsatlarına yönelik durumlarda:

  • Belediye itfaiye yönetmeliği
  • İlgili Yöntemelikler
  • Binaları Yangından Korunması Hakkında isimli yönetmelik olarak üç farklı aşama dikkate alınır.

İtfaiye Raporunun Gerektirdiği İş yerleri

Çoğu iş yerlerinde itfaiye raporu almak zorunludur. Çalışanların ya da iş yerlerinde bulunan kişilerin can ve mal güvenliği açısından gereklidir. İş hanı ya da çarşı şeklinde olsun olmasın iş yeri olarak kullanılan işletmelerin 30 kişiden fazla çalışanı varsa şayet itfaiye raporu gerektirir. Patlayıcı, yanıcı ya da parlayıcı maddelerin üretildiği, depolandığı ve de satıldığı iş yerlerinde çalışan kişi sayısı 30 kişiden az ise gerekli tedbirlerin alınması gerekir.

Bu tedbirler yangın söndürme sistemleri, acil tahliye çıkışları ya da yangın merdivenleri gibi sistemlerin düzenli bir şekilde denetlenmesi gerekir. Çalışan sayısı ve iş yerlerinin özelliklerine itfaiye raporu alırken dikkat ederiz. Bundan dolayı apartman olsa bile içinde bulunan iş yerlerinin üst katları ofis olarak kullanılabiliyor. Bu şekilde de olsa çalışan sayısı dikkate alınır. Bu yerlerde de itfaiye raporu alınması gerekir.

İtfaiye Raporu Danışmanlığımız

Ruhsat almak istenen yapı ya da işletmenin ilgili yönetmeliğe uygun olup olmadığını firmamızın uzman danışmanları tarafından sizler için denetimini yapıyoruz. Uygun olmayan noktaları tespit ettiğimizde bu eksikliklerin giderilmesi için gerekli uygulamaların en pratik ve en kaliteli yöntemlerini siz müşterilerimize sunuyoruz. Uygulama ekipleri alanında uzman kişilerden oluşmaktadır. Firma olarak uygulama ekiplerine ne yapmaları gerektiğini tarif ediyoruz. Uygulama sonunda ise uzmanlarımızın işlerini doğru yapıp yapmadığını denetlemekteyiz. Tüm bu işlemler tamamlandıktan sonra ise sizler için ilgili kurumlardan itfaiye raporu alınmaktadır.

Yangın Danışmanlığı

Yangın danışmanlığı hizmetinde yangın yönetmeliğine tamamen hâkim ve alanında uzman kişilerle çalışmaktayız. Yangın danışmanlığı yapan uzmanlar mekanik, elektrik ve mimari çalışma gruplarını düzenler. Koordine eder. Uzmanlarımızın bu yetkinlikleri ile yangın güvenliği konusunda sizlere hizmet vermektedir. Uzmanlarımız aynı zamanda analitik ve pratik düşünme yeteneği yüksek olan kişilerden oluşmaktadır.

Firmamız bünyesinde bulunan yangın danışmanlarımız itfaiye tecrübesi olan kişilerden oluşmakta. Danışmanlık yaptığımız projelerde sadece bu kişilerin görüşüne bağlı kalınmamaktadır. Ekibimizde yer alan inşaat, makine ve elektrik mühendislerinin de içerdiği çalışma grupları hem mali hem de pratiklik açısından en yararlı alternatifler üretmektedir.

Yangın Danışmanlığının Avantajları

Zaman konusunda bir yangın danışmanlığı firması ile çalışmak sizler için daha avantajlıdır. Öncelikle yangın danışmanlığı firmalarına kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilirsiniz. Üretilen çözümlerin her bir aşamasında hemen müdahale ederek yönlendirme sağlıyoruz. İkinci olarak yaygın önlemleri alındıktan sonra itfaiyeden sizler için randevu alıyoruz. Hemen sonrasında randevu gününde denetimin gerçekleşmesindeki süreç takip edilir. Denetim sonrası onay alamaması durumunda sizlerin yerine işlemlerle firmamız ilgilenir. Yeniden sizler için randevu talebinde bulunur. Bu tür işlemleri bazen birkaç defa tekrarlanmak zorunda kalabilirsiniz. Bu noktada yangın danışmanlığı firmaları devreye girerek size zamandan tasarruf ettirir.

Firmamız alanında uzman kişilerle çalışmaktadır. Sizlere kaliteli ve güvenilir hizmetler sunmak için yangın danışmanlığı hizmeti vermektedir. Ayrıca ücretsiz keşif olanağı sağlamaktadır. Bu sebeple itfaiye raporu alma aşamasında öncelikle bizimle iletişime geçerek iş planınızı şekillendirebiliriz.

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik

Ülkemizde insanların toplu halde bulundukları ya da bulunma olasılığı olan yapılarda birtakım tedbirlerin alınması zaruridir. Bu tedbirlerin yangına karşı olanları Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik sayesinde düzenlenmiştir. Söz konusu olan yerlerin işletme ruhsatı alabilmeleri için yangın yönetmeliğine uygun olarak tedbirlerin alınması gerekir. Bağlı bulunduğu itfaiye biriminden randevu alınarak denetim gerçekleşir.

Onay alınmasından sonra itfaiye uygunluk belgesinin alınması şarttır. Bu belge itfaiye raporu olarak bilinmektedir. Bu itfaiye uygunluk belgesinin alınması için bazı gerekli şartlar vardır. Bu şartlar sadece yapı ile alakalı değildir. Yapı planıyla birlikte gösterilecek faaliyetler için de birtakım önlemler alınması gerekir. Örnek verecek olursak tamamen aynı genişliğe ve aynı plana sahip olan iki atölyeden biri mobilya imalathanesi diğeri ise metal işleme atölyesi olarak kullanılıyor. Bu iki atölyenin sağlaması gereken şartlar tehlike sınıfı sebebiyle farklılık göstermektedir. Tüm bilgi ve detaylar için firmamızla irtibata geçerek destek alabilirsiniz.

Güncel Yangın Yönetmeliği’ni incelemek için tıklayınız.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Email